CLICK HERE

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak2 Syurgaku

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 15, 2009

Aku Tunggu

~::Assalamualaikum wbt::~

Masa aku jadi RA, aku selalu tunggu 15hb setiap bulan..
sebabbya aku nak antar punch card kpd RMI..

pastu, aku selalu tunggu hujung bulan..
sebabnya aku nak gi Pejabat Bendahari nak amik cek gaji..

aku jugak selalu tunggu cuti am...
sebabnya aku nak balik kampung..

aku juga selalu tunggu hari Sabtu and Ahad..
sebabnya setiap ujung minggu Kak Nani balik Shah Alam..
Kak Nani selalu ajak aku pi jalan2...

aku tunggu bas kalo nak gi fakulti,
aku tunggu bas kalo nak balik umah..
aku tunggu bas kalo nak gi KL..
setiap masa aku tunggu...

aku dok umah sesorang..
aku tunggu kak Linda balik dar keje..
tunggu nak borak sama2..
tunggu nak tengok Prison Break sama2..
tunggu nk tengok tv sama2...
kalo dia kuar ngn meoww2,
aku masuk bilik menuggu...

aku tunggu sms dari sidia,
aku tunggu panggilan dari sidia,
aku tunggu nasihat dari sidia,
aku tunggu sidia bercerita, sbb dia mmg byk cerita,
aku tunggu sbb nak dengar suara sidia..

pergi post-office kena tunggu,
pergi bank kena tunggu,
pergi mana2 pon mesti kena tunggu..
tiap2 hari kena tunggu..
tiap2 masa kena tunggu..
kadang2 aku sangat benci menunggu..

Aku sangat benci bile kena TUNGGU...

5 comments:

FITRIAH HASSAN said...

uwaaaaaaa....bnyak nya masa terbuang dek menunggu kan?tp skang x payah tggu 15hb lagi nak hntar card kan?skang tggu dia masuk akaun ja..tgk..dah dpermudahkan 1 bnda..lepas ni dah ada kereta x payah tggu bas lg...suma ni take time dear...

::9W2PHY:: \(^_')/ said...

tp kena tunggu gak 3 bulan sekali 'dia' masuk akaun...erm..paling cepat pakai kete pon sethn lagi...doakan aku cepat abis, cepat dpt keje, cepat pakai kete ye..

ielashadila said...

kadang2 bila kita menunggu ni..masa ni la kita byk berfikir..bleh rehatkan minda..hehehe...pepun aku ttp ingat time kita same2 jd RA dulu..pagi2 tnggu rapid kl..ptg balik g mkn kat kdai tu..windu lak... =)

::9W2PHY:: \(^_')/ said...

kedai tu??mu lupe ye iela 'kedai ZAM CAFE'..hehe
aku jarang dah g kedai tu sbb xde kwn nk g..mmg pon bile kt menunggu kite berfikir..

ielashadila said...

aah kdai zam cafe..lupa laaa..hehe..