CLICK HERE

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak2 Syurgaku

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 25, 2008

RESULT DEFENSE PROPOSAL

~::9W2PHY::~

semalam (24 November 2008) sesi defense proposal. aku nye turn sesi petang. dalam jadual kul 3.50-4.10..tp biasa la mesti ade ralat kan. alih2 aku nye turn dlm 4.30 ptg..huhu.. takut gak..biasalah aku kan darah gemuruh. sakit perut, seram2 sejuk, ulang alik masuk toilet tu perkara biasa.hahaha...ntah biler nk ubah...

tp bile dh dok depan, dah pegang mic, pegang mouse...lama2 dia beransur hilang...biler dah abis merapu, gigil dtg balik bile sesi QA bermula..adehla, lemah semangat! ngan muke mcm xde perasaan, aku sengih je bile Dr.Hadariah komen pasal presentation aku. ntahla, aku mcm blur je ms presentation tu.

Byk plak soalan2 dia ajukan..naseb baik la aku bleh jwb ape yg dia tanya..tp english aku xtau la btol ke idak...main nyebut je..tp dia angguk2 je ape aku ckp..paham plak dia.pastu byk plak dia argued dgn proposal aku..x cukup dgn dia, Dr.Norashikin Sa'im pon x lepaskan peluang nk berdebat ngan aku..ade ke nk pertikaikan materials yg aku guna..ye, sy tau sy silap tambah 's' kat rare earth element tu...paham lain plak ye??huhu... Dr.Halila pon nk menyampuk jgk! ye? ape soalannya?? sile2...

haish...penat aku berdebat ngan panels ni..selepas setengah jam, aku di benarkan berhenti dr berdebat utk beri laluan kpd defendens yg lain.."very good"..mane dtg suara ni??oh, dr.Hadariah rupanya...TQ Dr..huhu..dah lepas 1 dugaan..cabut pendrive aku berjalan dgn pantas menuju ke arah supervisor kesayangan aku DRAS. Dr, sori sy takut...boleh lepas ke ni??mcm mane ni??? ape yg salah ngn proposal sy?? bla..bla...mcm2 soalan aku ajukan kat dia..dia sengih je. "relax2...ok la tu...meh kite tgk report..ala, minor error je.btolkan word ni je..sy bukan leh tlg mase defense td..ok dah tu... "kata DRAS.

hari ni aku dpt sms dr Puan Juhaida (EO jbtn pengajian siswazah FSG) suh dptkan result defense proposal selepas kul 2.00ptg. kul 3 lbh td aku naik fakulti..Alhamdulillah, aku lulus..syukur..walaupon hanya 2, x dpt 1 mcm Mas, tp aku syukur sgt2 xpayah nk repeat2..skrg dh leh proceed buat sample..Amiin...

p/s: hatiku gembira, dah boleh tarik nafas lega.

4 comments:

Al-Amin Daud said...

Assalamualaikum..

Tahniah,,okla tu dapat 2..kejayaan bukan semata2 dinilai daripada hasil kita tetapi usaha kita untuk berjaya.

Ramai org yg berusaha tetapi tidak berjaya tetapi sebenarnya dia telah berjaya utk berusaha ke arah kejayaan.

Kejayaan yg paling besar bila kita boleh belajar drpd kegagalan. Ramai orang tdk boleh terima kegagalan padahal kegagalan akan menjadikan kita mengerti erti sebuah kejayaan..

Kegagalan dan kejayaan bukan ukuran. Ukurannya sejauh mana usaha kita untuk berjaya.

Orang yang tidak berusaha utk berjaya walaupun dia mendapat kejayaan bukanlah orang yang berjaya sebenarnya.

Sekian,,hehehe..betul ke ayat saya ni.. sekadar meninggalkan jejak di sini..huhuhu..

::9W2PHY:: \(^_')/ said...

waalaikumussalam ustad..

TQ2..betul la tu ape yg ustaz ckp tu..TQ utk kate2 yg memberansangkan itu..

Al-Amin Daud said...

Sama2..memberansangkan ke??hehehe..syukran2..

::9W2PHY:: \(^_')/ said...

kalo dah pnjang lebar tu, msti ada sikit sebanyak yg berguna..hehe