CLICK HERE

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak2 Syurgaku

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 8, 2009

Kehilangan~

~::Assalamualaikum wbt::~

Khamis (3 september 2009) bersamaan 14 Ramadhan, aku telah kehilangan laptop tersayang bersama2 dengan pendrive kingston 8G... kos kehilangan berjumlah rm2050 termasuk beh kuliah maple yang selalu ku usung ke sana sini..

yang paling sedih, sume tesis master yg dah 60% siap hilang bersama2 laptop dan pendrive back up..cit !, 'setan' punya pencuri..

pesanan utk si pencuri durjana:

" aku x kesah ko nak laptop aku, janji ko pulangkan balik sume tesis2 aku bersama2 jornal yg ade dalam laptop dan pendrive tu.. latop boleh di beli, tapi idea dan perahan otak aku sukar di cari ganti...ko ingat senang ke aku nak baca dan tulis tesis tu..aku dah karang setahun lebih...ni mungkin ujian dan pengajaran utk aku la kan..tp aku mintak ko pulangkan balik tesis aku"

tapi aku redha sebab ni sume ujian di bulan yang mulia dan penuh keberkatan ini..semoga aku terus tabah dan mulakan balik sesi mengarang dan menganalisis data2 untuk kali ke dua.. semoga dengan ujian ini, aku dapat grad on time! Amin

kronologi kejadian:

3.00 pm: aku sampai rumah, mendapati pintu grill terbuka sedikit... solex hilang. tombol pintu berkeadaan baik tapi tidak berkunci...
3.05 pm: membuka pinti bilik... mendapati laptop tiada di atas meja... beg kuliah di atas kerusi juga didapati hilang
3.10pm: menelefon Kak Linda bertanyakan dan mencerita ape2 yg berlaku..
4.00pm: kak linda pulang dari tempat keje.
4.05pm: ke balai polis seksyen 7 untuk membuat laporan..
4.30pm: pegawai penyiasat polis tiba di rumah ukt membuat siasatan

pengajaran:

1. sentiasa kunci pintu bilik walaupon ade orang di rumah
2. sentiasa simpan dan letak laptop di tempat yang selamat
3. sume keje2 yg penting simpan di tempat yg paling selamat contohnya send ke email
4. semua keje yg dah di buat send terus kepada supervisor
5. pendrive sentiasa gantung di leher dan dibawa ke mana2..huhu
6. fikirlah ape yg terbaik...

6 comments:

Liyana Safra Zaabar said...

la kesiannya,sabo ye

FITRIAH HASSAN said...

sorry atas kehilangan...memg bangang punya pencuri...

hana_phoebe said...

ya Allah imah, bia btol!uish, klu ktlah 2, mmg xleh trime hakikat pe lg redha, nk tgu redha rsnya lm lg...

::9W2PHY:: \(^_')/ said...

dah takdir dgn ujian mcm ni..kena redha..huhu :-)

Wan Roslina Wan Mohd said...

Allah....kesiannye imah..
kite faham imah sbb kite adelah same..bdk master..
kalau hilang journal sbb pendrive o laptop corrupt pon rs mcm nak hambur je..
bkn senang nak tulis thesis..nak cari sources..
tabahkan hati ye..
dun wori..doa byk2..

::9W2PHY:: \(^_')/ said...

erm..tu r, nk dpt balik sume tu mmg mustahil la...tp mana tau kan keAJAIBan kalo DIA nk bagi...harap sgt kalo ade MIRACLE..hehe

ayat sedapkan ati : kena tabah dan redha...mulakan hidup baru..