CLICK HERE

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak2 Syurgaku

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Monday, December 24, 2012

2012: Syifaa’ nak jadi kakak??

~::Assalamualaikum wbt::~




Hari ini hari Jumaat (19 Okt 2012). Syifaa’ berbaju kurung biru. Hujan renyai2 dari semalam tidak menunjukkan akan reda. Dah sebulan lebih Syifaa’ tinggal kat kampung nenek dan datuk di Kelate. Tak lama lagi dah nak masuk musim tengkujuh. Selalunya kat umah datuk akan banjir. Syok la kalau Syifaa’ sempat main air..hehe

Next week dah nak raya haji. Lepas raya haji maybe Syifaa’ dan mummy akan ikut daddy balik Perak. Sian daddy tiap2 hari tepon Syifaa’ nak dengar suara Syifaa’ sebut “ cicak, ayam, kucing, arnab, air…” itu aje perkataan2 yang jelas di sebut Syifaa’. Yang lain2 masih belum di fahami. SYifaa’ dah 1 tahun 8 bulan, kira lambat la juga nak bercakap compared to sepupu2 nya yang lahir tahun yang sama. Padahal Syifaa’ paling tua sebab lahir bulan 2. Azfar lahir bulan 5, Ilyana bulan 8 dan Fatimah bulan 10.

Next year Syifaa’ bakal dapat adik dalm bulan 2 juga. InsyaAllah. Doakan adik SYifaa’ nanti sihat sempurna sifatnya dan mummy pun sihat juga. Tak sabar nya nak tengok adik. Jantina lum tahu lagi, minggu depan baru doc nak scan perut mummy.

Syifaa’ nakal sangat2, sian mummy penat layan Syifaa’. Duduk kampung seronok… ada abg Aqeef, Azfar dan poksu. Mainan pun banyak. Tapi mainan lori, kereta, ultramans dan mainan budak2 laki la..Mainan orang pompuan xde. Syifaa’ main barang2 nenek aje la kat dapur. Kalau nenek buka bilik dia, SYifaa’ boleh jahit baju. Hihi

Kalau datuk tengah baring2 depan tv berehat, Syifaa’ dan Azfar akan berebut naik atas perut datuk buat kuda. Hehe.. Sayang datuk sangat2. 2 hari lepas Syifaa’ tinggal dengan nenek sebab mummy gi klinik wat check up. Syifaa’ cari mummy tp x jumpa. Syifaa’ x nangis..Pastu Syifaa’ berak. Neneklah yang kena basuh berak Syifaa’.hehe

K lah..tu je setakat ini.. Mummy x boleh update selalu blog sebab kami x de intenet kat rumah. Babai aunties semua…

Love,
By Mummy

0 comments: